magu_logo_small_dots.PNG

Ravintolamme tavoite

Se on itsestäänselvyyksien unohtamista. Se on sen käyttämistä mikä kasvaa tässä ja nyt. Se on tekemistä luonnon ehdoilla. 

Se on pyrkimys inspiroida kuluttajia vaikuttamaan heidän käyttäytymismalleihin innovatiivisten ruokatuotteiden ja kestävän pakkaamisen avulla. Istuttaaksemme siemenen luonnon puolesta. Ollaksemme eturintamalla taistelussa luonnon puolesta muiden ekologisten ravintoloiden kanssa. 

Vegaaniravintola Magu sai alkunsa Helsingissä vuonna 2017. Se syntyi kipinästä kestävälle ravintolaruoalle. Halusimme tehdä vegaaniruokaa, joka ei maistu pahvilta.  

Yksi vegaaniannos kerrallaan olemme vakiinnuttaneet paikkamme Helsingin ydinkeskustassa. Annoksista vastaa pääkokki Felipe Moya sekä osaltaan jokainen rakkaista työntekijöistämme. 

Kestävää ajattelua lautaselle ja lautaselta

Tasapainoinen vegaanimenu on rakennettu lähiruoka-ajattelun ja raaka-aineiden sesonkien ympärille. Lautaselle päätyvät tuotteet kerätään niiden luonnollisena kasvukautena. Mikä kasvaa nyt, määrittää ruokalistan. 

Viinien maahantuoja, Let Me Wine, toimittaa meille lisäaineettomia, puhtaita ja mahdollisimman vähän prosessoituja viinejä. Alkoholittomana vaihtehtona menusta löytyy meidän kellarissa fermentoitu kombucha. 


Ruokahävikin minimoiminen on meille tärkeää. Kehitämme myös jatkuvasti kestävämpiä tapoja säilöä raaka-aineita. 

Ruoka ei ole ainoa asia ravintolassa, joka on toteutettu maapallon kunnioitus, hiilijalanjälki ja minimalismi edellä. Kaikki ravintolassa on hankittu käytettyinä sekä sisustusta, että keittiötä myöten ja kaikki mitä taloon tuodaan käytetään hyväksi.

Käden taitoja hyödynnetään. Se mikä on mahdollista tehdä itse, tehdään itse. Näitä asioita ovat muun muassa baaritiski, ikkunalautamosaiikit, sekä Singer ompelupöytäkoneista tehdyt ruokapöydät.


Juomalasit eivät ole uusia, eikä talosta löydy kertakäyttöisiä mukeja. Osa laseista onkin käsin leikattu vanhoista kivennäisvesipulloista. Lisäksi olemme tehneet useiden tavarantoimittajien kanssa sopimuksia muovijätteen minimoimisesta 


Kasvi ottaa vain mitä tarvitsee. Be more plant. 

magu_felipe201014_97 (1).jpg

Felipe Moya -  Magun pääkokki

Felipe Moya, Magun chileläinen pääkokki, on työskennellyt aikaisemmin Michelin tähden saaneista ravintoloista aina italialaisiin ja aasialaisiin keittiöihin. Näitä ovat esimerkiksi Farang, Pastor ja Pure Bistro. 


Monet eri ruokakulttuurit ovat Moyalle tuttuja. Kun puhutaan kasvipohjaisista annoksista, hän on innovatiivinen vegaanikokki.  

Moya saa asiakkaan syömään ensin silmillään. Ensiksi hän suunnittelee väriyhdistelmän ja komposition, jonka jälkeen hän löytää makuyhdistelmät. Ruokalistassa on käytetty viittä makua: makeaa, suolaista, hapanta, kitkerää ja kokin suosikkia, umamia. Umami makua löytyy niin oliiveista, pähkinöistä kuin tomaatista. 

Korkeavuorenkatu 27

00130, Helsinki

magu_profiilikuva.jpg
  • Instagram
  • Facebook

© 2020 Magu